Csapadékvíz
Csapadékvíz elvezetési csoport
 
Százhalombatta Város Önkormányzatával kötött Közszolgáltatási Szerződés alapján a SZÁKOM Nonprofit Kft. végzi Százhalombatta területén a csapadékvíz- és belvízelvezető rendszer fenntartását, üzemeltetését, valamint a locsolóvíz-hálózat üzemeltetését.
 
A csoport feladata:
 
A zárt rendszerű csapadékcsatorna-hálózat szükség szerinti átmosatása, a felmerülő dugulások folyamatos elhárítása. A rácsos folyókák és víznyelők tisztítása, a Csónakázó-tó körcsatornájának nádvágása, a körárok tisztítása, a rácsok, iszapfogók, átereszek tisztítása. A Hajós utcai zsilip műtárgy és ideiglenes árvízi átemelő műtárgyak üzemelttése. A burkolt árkok szükséges javítása, a belvízcsatornák szükség szeirnti tisztítása. 2 db belvíz-átemelő üzemeltetése, esetenként a szivattyúk karbantartása, javítása és a villamosenergia megfizetése. A burkolt nyíltszelvényű csapadékvíz-elvezető árkok szükség szerinti tisztítása. Továbbá a locsolóvíz-hálózat tavaszi üzembehelyezése, a locsolócsapok karbantartása, az ipari víz díjának megfizetése, a hálózat téliesítése, víztelenítése. 
 
Csapadékcsatorna bekötéssel kapcsolatos ügyintézés
 
Csapadékcsatorna bekötés igénye esetén először közműegyeztetést kell végezni. Bővebb információt a Közműegyeztetés rovatunkban olvashat.
  
Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a szennyvízelvezető csatornába csapadékvizet bevezetni tilos!
 
  
Hibabejelentés:
 
Ügyfélszolgálatnál - Hága L. u. 2.
Hétfőtől csütörtökig 07:00 - 15:30 -ig
Pénteken 07:00 - 13:00-ig
Telefon: 06 (23) 354 000, 06 (23) 354 530
Diszpécserszolgálatnál - Hága L. u. 2.:
minden nap 0:00- 24:00-ig
Telefon: 06 (23) 359 169
 
 
2011. évi CCIX. évi törvény a víziközmű-szolgáltatásról